Hvad er yoga egentlig?

Date

Jeg havde en fantastisk, skøn og livsbekræftende oplevelse for nylig. Jeg havde undervist mit eget yoga hold i Nordkraft og på vejen ud blev jeg lige overtalt til at hjælpe en kollega, som var forsinket i trafikken. Meldingen var – det er et hold med nogle søde friske herrer, bare lav lidt yoga stillinger med dem som opvarmning…… Jamen det kunne jeg da godt lige hjælpe med.

Jeg trådte ind i rummet – fyldt med ikke helt unge mænd iklædt hvide t-shirts  og røde shorts. Jeg forklarede dem situationen kort og de var helt med på den lille ændring. Må vi starte med vores indmarch?, lød det straks. Øh ja, selvfølgelig! Og så marcherede de i takt rundt i salen, mens de sang. Sikke da en dejlig start.

Jeg blev jo kastet lidt meget pludseligt ud i det, så jeg valgte at lave nogle lette stræk og nogle lette stillinger. Godt for havearbejde og lignende. De var enormt friske og der var en lun og dejlig tone i mellem dem. Det viste sig, at den ældste var 80 år. Jeg vil i den grad håbe, at jeg er lige så frisk til den tid!

Efter de første par stræk, var der en der spurgte – øh er det godt nok yoga det her? Ja, det er det da. Jeg troede man skulle sidde i lotus stilling, sige hmmmmmm og meditere. Aj, så skal du da også have en orange t-shirt på, var der hurtigt en der svarede. De var simpelthen fantastiske – tak for den oplevelse.

Men yoga er jo ikke kun at sidde i lotusstilling. Det er faktisk så meget andet – også. Det vigtigste for mig er, at yoga er en måde at komme ud af sit travle hoved og lidt ned i kroppen på. Mærke kroppen og mærke noget andet end et hoved, der summer af tanker og to-do lister. Trække vejret og finde lidt ro og balance. Få bevæget kroppen og strukket kroppen. Om det så er den ene eller anden yoga form, der tiltaler lige netop dig, det er ikke det vigtigste.

 

 

Sidste nye
blogindlæg