Grattitude – Taknemmelighed

Date

Taknemmelighed har været ugens tema på mine yogaklasser.

På engelsk er taknemmelighed Grattitude. Hvis ordet deles lidt op, så er en stor del af det Attitude eller på dansk – attityde.

Taknemmelighed handler langt hen ad vejen om din attityde. Den attityde du indtager, former din hverdag, former dit liv. Vælg en attityde der gavner og nærer dig

Vi har alle noget at være taknemmelige for. Stort som småt. Det er blot at være opmærksom på det – og sætte pris på det.

En øvelse jeg har lavet under klasserne fokuserer på hjertet og taknemmelighed.

Du kan prøve den selv. Sæt dig eller læg dig et roligt sted, hvor du kan være uforstyrret nogle minutter.

Prøv at mærk dit hjerte. Mærk hvordan det slår dybt inde i brystet. Brug lidt tid på at fokusere på hjertet og mærke det. Tænk så på alle de store og små ting, du er taknemmelig for. Lad de taknemmelige tanker fylde dit hjerte. Alt det du kan komme i tanke om, stort som småt.

Lad så denne taknemmelighed flyde fra hjertet og ud i hele kroppen. Lad kroppen fyldes af taknemmelighed. Brug lidt tid på at mærke taknemmeligheden i hele kroppen. Tag så denne taknemmelighed med dig videre i din dag. Bær den i hjertet, mærk den i kroppen og lad den præge din attityde.


Der er ikke noget der er så skidt…..

“Lad os se det store billede og være taknemmelige, for selv hvis vi ikke lærte meget i dag, så lærte vi i det mindste en lille smule; og selv hvis vi ikke lærte en lille smule, blev vi i det mindste ikke syge; og selv hvis vi blev syge, døde vi i det mindste ikke. Så, lad os alle være taknemmelige”.
Buddha (563-483 f. Kr.)

 

Sidste nye
blogindlæg