Hvem har stjålet min energi?

Date

sov godt søvn stress energi træthed

Hvem har stjålet min energi?

I dag er der en lidt mere personlig fortælling, om der hvor jeg står lige nu.

For måske kan du også genkende det – og dermed få lidt hjælp eller inspiration til, hvad du kan gøre.

Jeg er jo også bare et menneske, ligesom dig. Jeg har også op og nedture i mit liv. Eller forskellige faser.

Det er dem, jeg lærer af.

Dem der gør mig til den, jeg er.

I perioder bliver jeg overmandet af længere varende træthed. Sådan har det været et stykke tid nu.

Sådan en træthed der bare føles som om, den sidder i alle mine celler. Når jeg står op om morgenen, føler jeg mig ikke udhvilet. Efter frokost trænger jeg til en middagslur eller i hvert fald at ligge ned (og gør det, så vidt det overhovedet er muligt). Jeg går tidligt i seng, for at få sovet lidt ekstra – og fordi jeg faktisk heller ikke gider hænge oppe, når kroppen bare tigger om at komme i seng. Det er så vigtigt, at gå med det behov kroppen har.

Sådan en træthed der sidder dybt og ikke bare lige kan soves væk. Måske du også kender det?

En tur jeg tager i perioder i kortere eller længere tid. For mig handler det ikke nødvendigvis om årstiden.

Men jeg finder altid en vej ud af det. Får det vendt til energi og overskud igen. Måske det er derfor, jeg er så god til at hjælpe andre med det. Jeg kender vejen og ved hvilket puslespil det er, at finde den. Og det er ikke altid det samme, der skal skrues på. Ikke altid det samme værktøj, der virker.

 

Men vejen går altid hjem til mig selv. Hver gang.

Jeg er især meget obs på at trætheden ikke overmander mig og hele mit mindset. Jeg bliver ofte lidt mere “trist” eller irriteret, når jeg er i de her perioder. Ser flere begrænsninger end muligheder. Bliver lidt sortseer.

Derfor er det vigtigt, at jeg hele tiden er obs på, at jo mere jeg siger til mig selv, at “jeg er også så træt” – jo mere træt bliver jeg faktisk. Jeg bliver det, jeg fortæller mig selv. Det betyder ikke, at jeg ikke anerkender trætheden. Det gør jeg – og jeg tager den alvorligt. Men jeg har ikke brug for, at hele mit mindset og hele mig bliver trukket yderligere ned i trætheden. Jeg har brug for at vende min energi.

Jeg tillader og anerkender trætheden.

Mærker efter hvad den vil mig.

Jeg sørger for at få min søvn og optimere kvaliteten så meget som overhovedet muligt. Det er faktisk noget, der optager mig rigtig meget, det her med søvnen. For vi sover generelt ret dårligt og for lidt.

Jeg kigger selvfølgelig også på kosten, går ture i skoven og i det hele taget ser på, hvordan jeg lever mit liv.

Har jeg måske haft for travlt – løbet for stærkt? Altså ikke sådan i løbeskoene, den tid er vist ovre, hvor jeg løber stærkt der…

Har jeg gang i for meget? Sagt JA til for meget? Eller ikke fået sagt tilstrækkeligt NEJ?

Det kan også handle om smerter eller begrænsninger i kroppen. Det giver også en enorm påvirkning af ens energi og humør.

Jeg tilpasser min hverdag, justerer til min energi. Lægger fridage ind, hvis jeg har en krævende dag. For det hjælper ikke at brænde meget mere energi af, end der rent faktisk er. Det er den sikre vej til at forblive træt.

Ofte er det perioder, hvor jeg også tager steps i min udvikling. Der lander nye ting. Ofte glemmer jeg, at det også tager energi og ressourcer at implementere i mit system.

 

Jeg har også fået tjek hos lægen,

…for at være sikker på, at der ikke var noget andet, der lå og lurede. Alle gange har prøverne været “indenfor normalen”, og det efterlader dem med mulighederne – er du stresset eller deprimeret? Det kan de forholde sig til, og sidste udvej er – Du må komme igen, hvis det bliver værre…

Du har jo været nede med stress og det kan altså godt tage lang tid at komme ovenpå igen, hvis det overhovedet lykkes … (træthedssyndrom og sensitivt nervesystem).

Ja, det kan det vel. Jeg ved det jo godt. Men jeg har også alle mulighederne for at tilpasse min dagligdag – mit liv – til det jeg kan og vil. Så jeg gør jo, alt hvad jeg kan?

Selvom jeg selv er behandler – og det her er et af mine “ekspert-områder” – så kan vi ikke alting selv – og vi kan ikke SE alting selv. Vi har alle brug for andres øjne og støtte. Vi kan og skal heller ikke klare alting selv. Vi har alle brug for at blive behandlet og bare slappe af og give slip imens. Det gælder også mig.

Her er det så vigtigt, at finde en behandler der matcher dig og dit behov. Ser dig og udfordrer dig, på den gode måde.

Det allervigtigste er, at jeg mærker, hvor vigtigt det er, at tage mig af mig selv. Finde ind til min kerne og lade mig få plads og rum til at være mig, præcis som jer er. Lade mig få plads og rum til at gå den vej, der er min, og selvkærligt og opmærksomt tage mig af mig.

Og langsomt finder jeg vejen ud af trætheden. Der kommer mere og mere overskud. Energien vender.

 

Jeg har stadig en lektie at lære:

Bare fordi jeg har energi, så skal den ikke nødvendigvis bruges ned til sidste dråbe. Der må godt spares lidt op… Men det øver jeg mig på.

Tak for at du læste med. Jeg håber, du finder inspiration til din egen rejse. Og har du brug for hjælp på vejen, så er jeg lige her.

Kærlig hilsen

Mette

Body Mind Balance

Livsforvandler, mentor og varme hænder

Sidste nye
blogindlæg