Dovne yoga – eller slow yoga

Date

Dovne-yoga eller slow yoga?

En af mine dejlige deltagere kaldte forleden yin yoga for dovne-yoga. Man bliver i hvert fald lidt doven i sine bevægelser og hovedet. Jeg vil måske hellere kalde det slow yoga. Vi skruer ned for tempoet, bevæger os lidt i slow-motion og skruer lidt ned for tankerne, ambitionerne, kontrollen og to-do listerne. Vi hiver lidt i bremsen, slapper af og finder mere balance i os selv.

Yin yoga er også at være, acceptere, give slip, være nysgerrig, skabe rum og velvære, skabe balance.

Vi er i stillingen i lang tid, vi accepterer, at det er sådan, vi er i dag. Kroppen giver langsomt slip og måske tillader den, at vi kan smelte lidt dybere. Vær nysgerrig omkring din krop og sind og hvad den fortæller dig netop i dag. Vi skaber rum til os selv og i os selv.

Ikke mindst – vi skaber mere balance i kroppen og i hverdagen. Vi er på hele tiden, vi knokler af sted. Vi skal lige nå det og det og måske kan vi også lige nå en ting mere. Vi er i yang mode det meste af vores tid. Selv når vi bilder os ind, at vi slapper af – så ser vi tv, er på facebook, computer eller træner. Derfor har vi brug for yin-tid og skabe mere balance. Være stille, bare lytte indad og bare være.

Nyde før yde

Body Mind Balances billede.

Sidste nye
blogindlæg