En rejse i rejsen

Date

Som en del af den rejse jeg er på med at tage en behandler uddannelse, så er jeg startet på en rejse i rejsen. Som et led i min uddannelse, skal vi nemlig gennemgå en årlig diæt/faste.

Den følger Den fede faste af Martin Bonde Mogensen og kan i første omgang godt se meget restriktiv ud. Jeg har i stedet valgt at fokusere på alle de dejlige ting, jeg må spise – i stedet for at fokusere på alt det, jeg ikke må spise.

Hele forløbet varer 24 dage – og hvad er 24 dage egentlig i forhold til et helt liv? Ja, det burde være til at overkomme. Den starter med 10 dages udrensende kost, 4 dages faste og så afslutter med 10 dages optrapning igen.

Nogle af de ting, vi skal undgå, er: kaffe/koffein, gluten, sukker, tilsætningsstoffer, mælk, kød/fisk, æg, salt, natskyggefamilien m.fl. Til gengæld er der et væld af forslag til opskrifter med dejlig, nærende mad, vi gerne må få – og vi må spise lige så meget, vi kan/vil.

Jeg følger den sammen med resten af Body All Mind holdet, så der er altid støtte at hente, hvis det skulle blive nødvendigt.

Jeg startede i søndags, mens jeg var i Spanien. Men de har jo så meget dejligt frugt, grønt og nødder, så det var slet ikke noget problem. Indtil nu har jeg ikke manglet noget som helst og ikke været ekstraordinært sulten.

Hele formålet med den her diæt er, at vi bl.a. skal give vores krop en pause fra alle stimulanser, potentielle allergener, få mere energi og styrke immunforsvaret. Vi skal mærke vores krop og skabe mere balance i den.

Kroppen er jo en fantastisk skabning, som er i stand til at klare rigtig mange udfordringer selv, bl.a. infektioner. Det kan den ikke, hvis den bliver overbelastet med en hel masse, den også skal tage sig af – eks. for meget sukker.

Jeg glæder mig til denne lille rejse og er spændt på, hvordan den bliver.

Sidste nye
blogindlæg