Wow – kan mad virkelig fylde så meget eller så lidt?

Date

Vel hjemme efter 3 dages retreat og 4 dages faste kun med 1.5l grøntsagsjuice pr. dag er tingene sat lidt i perspektiv.

Jeg er jo i gang med en 24 dages diæt, som kører efter Den fede faste. Et koncept/bog som vores lærer på min Body All Mind uddannelse, Martin Bonde Mogensen har skrevet. Du kan læse om min opstart og selve diæten her:

https://bodymindbalance.dk/2016/09/27/en-rejse-i-rejsen/

En hård start

Starten på fasten gik jo lidt anderledes end planlagt med en juicer, der nærmest sprang i luften på faste dag 1. Måske et tegn på at jeg ikke burde faste? Jeg holdt dog ved planen og det har jeg ikke fortrudt.

Det har været nogle krævende dage, men en fantastisk rejse. Og det har mod forventning ikke været maden, der har været en udfordring! Martin var leder af retreatet, så vi var i de bedste hænder. Vores juice bestod af rødbede, gulerod og citron. Ikke andet. Frugt påvirker blodsukkeret for meget, så det skulle være rent grøntsager. Der var købt rigeligt ind til os 25 personer: 175kg gulerødder, 50kg rødbeder, 25kg citroner og 10kg gurkemeje til et morgenshot. Alt sammen selvfølgelig øko og biodynamisk og det blev ikke brugt alt sammen

Mad fylder!

– ikke bare i maven! Oplevelsen har efterladt mig med en undren. En undren over, hvor meget maden fylder i dagligdagen og i vores verden. I hverdagen er vi ofte sultne, tænker meget på hvad vi dog skal lave til aften, hvad vi skal have til næste måltid og andre tanker der drejer sig om mad, mad og mad.

Jeg har ikke været egentlig sulten på noget tidspunkt i de fire dage. Jeg har heller ikke haft tanker kredsende om at jeg manglede noget. Jeg vidste jo også hvad jeg skulle have til næste “måltid” – rødbede-gulerod-citron juice. Tjah, jeg synes det giver lidt eftertanke faktisk.

Kroppen?

Hvordan har kroppen det så på sådan en faste? Min krop var lidt energi forladt, men det er sådan set ikke noget, der er ændret fra de øvrige dage. Jeg har længe haft lidt en dyne af træthed over mig i det hele taget. Derudover fik jeg i løbet af onsdagen en del spændinger i nakke, skuldre og ryg. Ikke et tegn på at kroppen reagerer på noget af det den får, men nok nærmere noget den plejer at få, som den ikke har godt af – En god udrensning i det hele taget. Disse spændinger fortsatte sådan set mere eller mindre til lørdag, hvor de endelig blev afspændt. Men kroppen har føltes mæt og jeg har haft en form for lethed i kroppen.

Det hårde ved retreatet var faktisk bare den træning og relativ hårde udrensende massage vi fik en del af. Vi var i gang fra tidligt til sent, men så var der heller ikke tid til at tænke på andet end at være i gang.

Hvad så nu?

Nu venter så 10 dage med optrapning (samme kost som inden fasten). Jeg tror ikke jeg kommer til at mangle noget. Der er mange ting vi ikke må få, men i den grad også mange lækre ting, vi må få. I den forbindelse fik jeg faktisk en tanke i dag, da jeg læste en tilbudsavis fra et supermarked. Jeg studsede over alle de sider jeg hurtigt kunne bladre forbi, fordi det skal jeg ikke have. Prøv lige at lægge mærke til hvor meget kød, mælk, brød og sukker fylder i en tilbudsavis – og hvor lidt plads der er til frugt og grønt???

Jeg glæder mig til de næste dage og hvad det hele bringer med sig.

 

Sidste nye
blogindlæg