Detox dig til mere velvære

Date

Detox dig til mere velvære

Er du også lidt træt af din krop efter december måneds store mængder sukker, fedt og alkohol?

Slankekur?  Eller bare lidt tilbage på sporet?

Jeg har valgt, at forkæle min krop lidt ekstra, her i den første uge. Jeg var på “Den fede faste” i sep-oktober og det var stor succes.

Den findes også i mindre omfattende udgaver. Jeg har derfor valgt at tage en uges tid, for lige at få min krop på rette køl igen. Ud af de dage er der en dag, kun på grøntsagsjuice. Det er bestemt overskueligt og allerede her på dag 2, føles det som om kroppen er på vej i en anden og bedre retning igen. Det giver mod og lyst til at fortsætte.

I virkeligheden savner jeg ikke rigtigt noget. Jeg skulle lige lade være med vanemæssigt at hoppe om bord i slikbøtten på arbejdet første dag, men allerede her dag to er det ikke længere en udfordring.

Jeg fortryder bestemt ikke min december måned. Jeg tror helt klart på, at man skal give sig selv lov til at nyde og skaje ud ind i mellem. Jeg tror ikke på at leve strengt hele tiden. Det holder nemlig ikke i længden og kroppen har i virkeligheden ikke godt af det, hvis det er i meget lag tid.

Prøv at skrive ned, hvor mange ”skavanker” du render rundt med lige nu. For mit vedkommende var listen relativ lang her ovenpå december, trods jeg lever nogenlunde sundt generelt: Store mængder væske i kroppen, muffintop på maven, trykkende hovedpine, ondt i knæ, stive fodled, højere blodtryk end normalt, +4kg, træthed, tung og presset krop.

Jeg er ret sikker på at belønningen for at holde fokus i en uge er, at flere af disse forsvinder helt eller i hvert fald er på vej væk efter sådan en omgang detox.

Hvad er det så jeg gør anderledes? Det er ikke en slankekur, men jeg giver min krop en pause og lader den få ro til at fordøje og arbejde, som den på snedig vis er indrettet til. Fodrer kroppen med sunde byggesten.

Har du også lyst til at prøve det? Det handler om at udelade de ting, der belaster kroppen. Det kan godt virke lidt omfattende ved første øjekast, men prøv at vend det om og se på alle de ting, du faktisk godt må spise og i øvrigt spise lige så meget af, som du har lyst til.

Jeg har lavet et ark med en oversigt over kosten – se det som inspiration og lad være med at gå i baglås over det. lad være med at gøre det til et projekt, men blot prøv det af. Der kommer også et par forslag til opskrifter senere, du kan benytte dig af, hvis du lige mangler inspiration til et måltid.

Prøv det og din krop vil takke dig <3

 

Sidste nye
blogindlæg