SÅ TAG DIG DOG SAMMEN!

Date

SÅ TAG DIG DOG SAMMEN!

Fu.. hvor har jeg sagt det til mig selv mange gange….

Men det virkede ikke. Hvis jeg alligevel pressede på, sagde kroppen fra.

Det har været en lang og krævende læring, de seneste år.

I dag har jeg løbet længere tid end jeg har gjort meget længe. Vidste ikke hvad det blev til, da jeg startede. Gik lidt og tøffede i gang. Hvad ville kroppen i dag? Tempoet var vel reelt så langsomt, at jeg næsten kunne have gået turen i samme tempo. Men det var ikke vigtigt.

Efter mange års løb på eliteplan, så er det lidt en anden verden, jeg nu befinder mig i. De ca 20 år jeg løb på eliteplan, var formålet at optimere mest muligt. At nå målet. At vinde. Kroppen blev presset, der blev ikke lyttet. Det var programmet, planen og målet der styrede. Jeg har aldrig rigtig været plaget af skader, så jeg har egentlig bare kunne køre på. Og det gjorde jeg!

I dag er jeg nødt til at lytte til kroppen. Og jeg har fundet et niveau, hvor jeg har sat mig selv fri. Jeg behøver ikke at træne for at præstere. Jeg kan lytte og gøre det jeg har lyst til. Fundet glæden på en anden måde. Nu løber jeg pt op til 2 gange om ugen. Tidligere var det op til 13-14 timer om ugen.

Jeg har fortsat ambitioner

Men nu er det, at min krop skal have det godt. Jeg har fortsat stor lyst til at løbe og især løbe orienteringsløb og være i skoven. Men det er på andre betingelser. Formålet er et andet. Det er ikke længere at vinde og præstere. Det er at komme ud i skoven. Løbe en tur hvor jeg nyder skoven eller det tekniske i at finde posterne. Når jeg presser på, så siger kroppen fra.

Lysten og glæden er en helt anden.

Det er en total anderledes tankegang, som virkelig har krævet at mit mindset er blevet ændret. Det har været enormt svært. Jeg skulle genopfinde at løbe igen. På en måde hvor det fungerer og kroppen og jeg kan arbejde sammen og ikke imod hinanden. Jeg skal nyde, have lyst og lege løbet ind igen. Jeg skal ikke presse og overrule min krop.

Ja, der er også tunge dage, hvor jeg ikke har energien eller bekymringer tager magten. Og dage, hvor jeg er træt af at jeg ikke kan løbe en tur. Så skal jeg blot gå en tur i stedet.

Men uanset om jeg går eller løber, så er målet at komme ud og nyde naturen.

Vi har alle vores udfordringer – hvad er din?

Sidste nye
blogindlæg