Yin Yoga???

Date

Yin Yoga???

Jeg fik et godt spørgsmål…..

– Hvad er det lige det der yin yoga går ud på og hvordan foregår det?
– Og hvorfor skriver jeg egentlig altid yin yoga og ikke bare yoga?

Yin yoga skaber RO, fleksibilitet og træner evnen til at mærke, hvad der sker i din krop. Og når du er mere bevidst om din krop, kan du også i højere grad undgå stress, fordi du nu kan mærke, hvad du har behov for – og ikke mindst, hvad du ikke har behov for.

Netop yin yogaen var en af de vigtigste veje ud af min egen stress og med til at hjælpe mig på min nye vej i livet.

Yin Yoga er en meget rolig form for yoga. Næsten alle stillinger er liggende og siddende – alle sammen stillinger der hjælper kroppen til at blive mere fleksibel og kunne bevæge sig bedre. Der er altså ikke sveddryppende stillinger, hvor musklerne kommer på overarbejde.

Når du dyrker yin yoga, så kommer du ind i stillingen, finder til ro i den, slapper af i musklerne og arbejder med åndedrættet. Vi bruger åndedrættet til at skabe ro i kroppen, slappe af og få vævet til at blive mere fleksibelt. Åndedrættet får kroppen ned i gear, ved at påvirke det parasympatiske nervesystem – vi reducerer ganske enkelt stress niveauet i kroppen.

Sådan foregår en yin yoga klasse

Hos mig starter vi altid med at lande på måtten. Så vi får kroppen til at slappe en lille smule af, lægge alt andet til side og bare være til yin yoga. Så laver vi de forskellige stillinger og til sidst slutter vi af med en afspænding. 5-15 min hvor du kommer helt ned i gear til slut, lader kroppen slappe helt af.

På en klasse med mig vil du opleve at jeg spørger til dine evt skavanker / udfordringer. Stillingerne kan justeres og tilpasses, så de passer til netop dig og din krop. Alle kan være med. Jeg anvender både min viden fra min grundige uddannelse og egen praksis, men jeg anvender også min viden som kropsterapeut og viden om kroppen til at sikre, at stillingerne ikke skader dig.

Krævende?

Ja, nogle af stillingerne er både krævende, intense og kan mærkes. Ligesom livet kan mærkes og som med mange andre ting i livet kommer du ikke sovende eller smertefrit til forandring, og det gør du heller ikke med yin yoga. Men det er forskellige stillinger der udfordrer os afhængig af dels vores kropsbygning, men i høj grad også af det liv vi lever og har levet – og de vaner vi har med os.

Kærlig hilsen
Mette
Body Mind Balance

PS: Har du også et spørgsmål til mig, hvad det er jeg laver, hvem jeg er?

Så spørg endelig – det kan være der er andre der undrer sig over det samme

-og vil du yin yoga med mig så kig på YogaMe

Sidste nye
blogindlæg