Driller skulder, nakke eller ryg?

Date

smerter skulder nakke ryg body mind balance healing kropsterapi human design vejen hjem

Misforstået opmærksomhed ...

Smerter i skuldre, nakke og ryg kan ofte afhjælpes med små relevante øvelser. Men ikke altid og så skaber det i stedet mere irritation.

Jeg genkender det fra mig selv og ser det hos mine klienter gang på gang.

Ofte vil vi gerne gøre noget, for at komme ud af situationen. Hvad enten det er smerter, fastlåshed eller ømhed.

Vi forsøger at strække og trække i det, eller hvad vi nu kan finde på.

Måske googler vi brugbare råd og øvelser – som der er virkelig mange af.

Men passer de til dig?
Er det øvelser, der gavner dig?
Og hvorfor har du egentlig ondt?

Her på min hjemmeside og facebook side finder du også små rigtig gode og relevante videoer til netop sådanne problemstillinger. Problemet er bare, at jeg reelt ikke ved, hvad du døjer med. Så du må prøve dig frem. Det er små øvelser, der generelt er gode og ofte vil kunne hjælpe.

Men det er ikke sikkert.

For måske er det slet ikke det, din krop har brug for. Faktisk vil jeg gå så langt som til, at hjælper øvelserne ikke umiddelbart, så skal der en anden tilgang til!

Du skal ikke blot være vedholdende, prøve ekstra meget eller endda lidt hårdere. En rettesnor kan være, at hvis det hjælper og giver lindring at ligge ned at hvile og slappe af, så er det nærmest helt sikkert ikke de her små øvelser, der skal til. Det kan også være relevant og nødvendigt at blive tjekket af en faglig kompetent, læge mm. Så du får fundet ud af om det blot er muskler der er spændte, eller om der er noget i klemme eller låst.

Der kan også sidde gamle traumer fra piskesmæld, brækket kraveben, tidligere prolapser eller andet der giver en sarthed omkring området.

Der kan altså være virkelig mange andre årsager end lidt havearbejde, der gør at din krop larmer. Hvis du alligevel kører på med diverse øvelser, så skaber du i stedet en irritation og øget smerte i det ”sarte” område.

Hvad fortæller din krop?

Måske prøver din krop egentlig på at fortælle dig, at den har brug for afspænding, blidhed og ro omkring området. Måske skal du arbejde et andet sted i og med kroppen for at ”løsne op”. Fordi selve smerten eller ømheden egentlig er en reaktion på noget helt andet, der skaber balladen.

Kroppen fortæller måske i virkeligheden at den har brug for ro, at blive forstået og få støtte.

En ”øm og stiv” nakke, har givetvis behov for et stærkere fundament i form af en rygsøjle og mave, der støtter, så hovedet lettere kan bæres i en bedre position. Det letter trykket, og irritationen i væv og muskler bliver mindre. Du skal nærmest forestille dig at bære hovedet stolt, så du nærmest bliver trukket høj og lang. Som om du bærer en stor krukke på hovedet med vand. Det kræver et stabilt fundament – og det kræver også et stabilt fundament i rygsøjle og ryg/mavemuskler at bære et hoved.

Ofte vil det med fordel kunne kombineres med blidt at få løsnet op omkring nakke, hals og skuldre, så kroppen mærker, hvordan den kan finde tilbage til en mere neutral spændingstilstand. At få kroppen guidet ned i mere neutral tilstand i nervesystemet, så der ikke er rød alarm og behov for at sende smertesignaler af sted. Det vil også give mening at arbejde med hele kroppen, så den ubalance der har skabt problemet også får opmærksomhed og rettet op.

Så alt i alt kan de her små øvelser være rigtig gode til nogle problematikker, for andre kan de forværre tilstanden. Så lyt til din krop og bliv ikke ved at mase på, hvis ikke du får lindring og hjælp af en eller flere øvelser.

Og har du brug for hjælp, så er du altid velkommen til at booke en tid hos mig, hvor du får hjælp til lige præcis din problemstilling.

Kærlig hilsen
Mette
Body Mind Balance

Sidste nye
blogindlæg