Giver du dig tid?

Date

Om tid til dig og at slappe af – og lidt info til sidst

Holder du ferie nu? Husker du at nyde vejret, selvom der ikke er 25gr og sol hver dag? Holde helt fri og bare nyde ferien? Tager du dig tid til dig selv – Tid til bare at være dig? Det kan også være, at din tid er afsat til noget du bare gerne vil lave. Noget der gør dig godt, giver dig energi og nærer dig. Det gælder i øvrigt både for ferie og hverdag…..Sæt tid af til det.

Det er faktisk, når du ikke har tid, at du virkelig har brug for at tage dig tiden. Ligesom at det er, når du ikke har tid til at meditere eller tage til yoga – så har du virkelig brug for at tage dig den tid det nu tager. Det er nødvendigt for at få balance i regnskabet igen. Balance mellem krop og sind. Jeg vil ønske, jeg havde været bedre til det tidligere, inden jeg gik ned med stress.

Fuldt booket ferietid?

Nogle gange synes jeg, at jeg ’skal nå en hel masse’, når jeg endelig har fri. Alle de ting jeg ikke når på en almindelig hverdag. Små og store projekter, ting fra to do listen. Jeg vil også gerne nå at sove længe, slappe af, spise god mad og juice selv, løbe en tur, læse i en bog, lave yoga, meditere, skabe gode vaner, som jeg kan tage med mig efter ferien er slut. Der kan være alt muligt, jeg synes jeg skal nå, når jeg har fri. Det bliver helt hektisk nogle gange og jeg glemmer helt at lytte efter, hvad min krop egentlig har behov for. Ofte har den nemlig behov for bare at slappe af og lave ingenting. Sætte tempo og ambitioner lidt ned. Har du det også sådan?

Det kræver en lille indsats

Afslapning er ikke noget, der kommer af sig selv. Afslapning kommer kun, når du giver dig selv lov og bare overgiver dig til bare at være. Nogle gange skal vi aktivt eller bevidst vælge at dyrke det langsomme. Dyrke at lave ingenting.

Et godt råd kan være at sørge for at booke tid i din kalender til dig selv. Lave fri rum og lommer der er din tid. Det er faktisk også tilladt at sige nej tak til en invitation, hvis du har brug for at være dig selv. Vi er bare opdraget til at være høflige og at det bliver opfattet som uhøfligt at takke pænt nej og man skal komme med en rigtig god grund til sit nej.

Prøv at vende den om: hvis du siger ja til den her invitation, hvor du egentlig har behov for at være alene eller gøre noget der nærer dig – så siger du jo nej til dig selv, svigter dig selv lidt. Det er jo ikke et fravalg af personen og for at være uhøflig. Du respekterer faktisk dig selv og den anden (da du ikke vil være et særligt interessant selskab, fyldt med energi og overskud).

Hvor ofte kommer vi ikke til at sige ja til noget, som vi egentlig mest har lyst til at takke pænt nej tak til? Så måske vi skal arbejde på at ændre vores kultur til, at det er ok at sige pænt nej tak, jeg er forhindret, jeg har en aftale med mig selv den dag. Vi skal selvfølgelig heller ikke sige nej til alt. Nogle gange skal du også blot ”go with the flow” og kaste dig ud i det. Andre gange skal du mærke efter hvad du har behov for.

Dyrke det langsomme

I den næste uge vil jeg selv dyrke det langsomme. Jeg vil lukke mere eller mindre ned og selv holde fri. Jeg vil bruge tiden på min egen yoga praksis og bare være, lade op og nyde at holde fri og lave ingenting ind i mellem. Det betyder også, at jeg ikke er så meget online. Jeg kan nok ikke holde mig helt væk, men jeg vil forsøge at skære drastisk ned og slukke for inputs den vej fra. Det betyder også, at der heller ikke vil være yoga i parken eller anden undervisning i uge 30 – uanset vejret.

Til gengæld vender jeg tilbage i uge 31 med friske ny-opladede batterier og det glæder jeg mig allerede til. Mon ikke der også er lidt nyt til efteråret på vej også. Det vender jeg tilbage med i august.

Håber du nyder sommeren og “gør” det der er bedst og mest nærende for jer hver især. Hav en fantastisk uge og husk at nyde, give dig selv plads og tid og gøre de ting, der giver dig energi, så du får ladet batterierne helt op igen.<3

Sidste nye
blogindlæg