Presser du citronen?

Date

Presser du dig selv?

Gør dig umage

Jeg kan sagtens presse mig selv til at gennemføre et eller andet. Det lærte jeg allerede som barn egentlig. Kender du ikke det der med at man skal gøre sig umage. Prøve igen eller prøve lidt hårdere. Gøre sit bedste.

Det havde jeg stor gavn af som elitesportsudøver. Man kan altid træne lidt hårdere, lidt mere effektivt, spise lidt mere optimalt. I det hele taget optimere alle de steder det er muligt.

og det var jeg rigtig god til – til at presse mig selv. Det gør altid ondt et eller andet sted og det gør ondt at presse sig selv. jeg fik også resultater ud af det. Man bliver ikke verdensmester uden at arbejde hårdt for det. Og det gjorde jeg.

 

Kontant afregning

I dag kan jeg også godt presse mig selv. Køre mig selv over. Nogle gange sker det uden at jeg helt opdager det. Noget jeg “kommer til”. Men der er kontant afregning ved kasse 1 bagefter – eller måske allerede undervejs.

 

Knække koden

Som du måske tidligere har læst, så kæmper jeg lidt med at løbe. Efter at have løbet i så mange år og det har været så stor en del af mit liv, så er det svært for mig. jeg vil rigtig gerne – motionen, naturen, velværet ved fysisk arbejde. Men kroppen vil ikke rigtig være med.

Jeg tror jeg er ved at knække koden. Det går lidt op og ned. Men grundlæggende tror jeg, at det handler om ikke at skulle præstere, men om at nyyyyde det. At det er OK, at tøffe en tur, gå lidt hist og her og bare nyde naturen undervejs.

Men hvis jeg ikke har det fokus, så melder kroppen fra. Så kører jeg mig selv over og presser mig selv.

 

Opsparing

Så nu handler det om at samle tilstrækkeligt med gode oplevelser på kontoen, til at overbevise kroppen mere permanent om, at det faktisk kan være helt ok at løbe en tur. At det ikke behøver at være skidt for mig. Måske med tiden det bliver ok at presse sig selv igen også? Det interessante er faktisk, at jeg kan godt presse mig selv på min mountainbike uden at kroppen melder fra. Nogen der sagde at kroppen husker?

 

Men jeg kan til enhver tid presse mig selv og køre på. Bare køre mig selv over og bruge alt strømmen på mit batteri. Men jeg går helt kold og det er ikke det værd!

 

Presser du også dig selv en gang i mellem, for meget, for tit?

Sidste nye
blogindlæg