Bliv bedre til at takle den mørke tid

Date

mørke efterår hygge kropsterapi coaching healing body mind balance stress

Mørket kan også noget

Bliver du påvirket af mørket, der kommer snigende og langsomt bliver flere og flere timer hvert døgn?

I dag er det efterårsjævndøgn. De mørke timer bliver flere end de lyse og sådan er det indtil forårets jævndøgn.

Men lige i dag er nat og dag lige lange.

Det er jo egentlig lidt magisk i sig selv.

For mange (inkl mig selv) er det en tid hvor der bliver tændt flere stearinlys. Der bliver hygget med en god kop te. Tæpperne kommer snigende i sofaen. Det er også en tid, hvor man naturligt sysler med flere inde-ting end ude.

– og energien bliver vendt mere ind end ud og bliver måske lidt mere stille og langsom i forhold til forårets sprudlende kraft og sommerens lys, ild og power.

Det er en helt naturlig proces. Men mange mærker den også som et skifte, det påvirker humøret og ikke mindst energien negativt.

Er du en af dem, så prøv virkelig at finde de gode og hyggelige sider – kvaliteterne – ved netop denne årstid. Nyyyyd en god kop te (eller kaffe) ved et stearinlys.

Tillad dig selv at hvile og sove lidt mere og gå ned i gear, når energien falder.

Og kom ud og få noget lys i løbet af dagen. Kom ud og oplev naturen, farverne, vinden der rusker, solen der stadig har kraft og varmer.

Har du ikke mulighed for at komme ud i løbet af dagen (eks bare 5-10 min til frokost), så sørg for at gøre det, når du har fri. Du kan også stå ved et vindue nogle minutter og suge lyset til dig.

Du kan – naturligvis – også forkæle dig selv med en god behandling, som skaber en skøn nulstilling i kroppen. Giver kroppen mere ro, så du bedre kan være med det, der er.

Der er så mange dejlige ting ved efteråret – og mørket – det er “blot” at gå på opdagelse og finde det, du holder mest af.

Jeg ønsker dig en dejlig jævndøgnsdag.

Kærlig hilsen
Mette
Body Mind Balance 

Sidste nye
blogindlæg