Hvordan lader du dit batteri op igen?

Date

sov godt søvn stress energi træthed

Hvordan lader du dit batteri op, igen?

Tjah…. det er lidt forskelligt, hvad der giver os hver især energi.

Men som jeg skrev om i det forrige blogindlæg, så er vi måske ikke helt så gode til at holde øje med vores egen batteri indikator – læs med her, hvis du missede det: Når motoren går i stå

 

Se det røde lys

Første forudsætning er at vi ser og mærker at lampen lyser rødt. Det kræver øvelse at lytte indad – at mærke sit batteri. Og det kan være mega svært og kræver megen øvelse. Vi er ikke så gode til at lytte til vores egen krop. Jeg øver mig hele tiden.

 

Mine favoritter

Jeg har nogle klare favoritter til at lade mit batteri op igen! Det handler meget om mig-tid. Jeg er en der bedst lader op, hvor der er ro. De kan ikke nødvendigvis rangordnes, for det afhænger af situationen og hvad jeg føler jeg har behov for og lyst til den dag. Nogle gode bud på mine favoritter er:

– Fokus på åndedrættet

– være i naturen (gå, løbe, cykle, yoga eller bare være)

– tid med min kæreste

– yoga – især yin yoga

– sidde stille og rette fokus indad (meditere)

– powernap

– nyde solens stråler der rammer kroppen

– duften af stille sommer regn

Jeg kunne også have skrevet nyde en god middag. Men nogle gange går vi så meget op i det, at vi har kørt os selv over inden vi når til at nyde maden.

 

Yde før nyde – eller – Nyde før yde

Det bringer mig hen til – måske vi skal huske at nyde før vi yder? Nyder for at lade op og have overskud?

Måske vi skal gøre op med tankegangen og vores opdragelse/samfundsfilosofi, at vi skal yde før vi kan tillade os at nyde? Jeg forstår udmærket ideen i dette. Men hvad nu hvis vi ikke har overskud til at nyde efter vi har ydet? Eller vi får mere overskud til at yde, hvis vi nyder først?

Hvordan lader du bedst dit batteri op?

Er du god til at mærke når lampen lyser?

Er du god til at nyde før yde?

Kærlig hilsen

Mette

Body Mind Balance

 

PS: Har du brug for hjælp, så er jeg her selvfølgelig også for dig. Det kan være enten som enkelt sessioner eller forløb

Sidste nye
blogindlæg